DE  ARCHITECT  DIE  LUISTERT

Perfecte akoestiek en fraai licht

CGK Urk

Lees meer >
Perfecte akoestiek en fraai licht
  • Locatie: Urk

Een unieke opgave is deze kerkzaal te bouwen bij c.q. achter een bestaand partycentrum met snackbar. Het zalencentrum is verbouwd tot nevenruimten bij de kerkzaal. De nieuwe kerkzaal heeft een eigen vormgeving passend in haar omgeving. Het volume van de kerkzaal is van geheel andere proporties dan het overige wat met een eigen vormgeving beter tot haar recht komt.

Het ontwerp kenmerkt zich door een lage gootlijn aan de zijde met woningbouw en een hoge topgevels naar de andere zijde waar het gebouw expressief mag zijn. Het ontwerp heeft een zekere robuustheid en is tegelijkertijd afgestemd op de menselijke maat.

Met de enorme houten spanten op stalen jukken is de kerkzaal robuust maar stijlvol vormgegeven. De kerkzaal straalt rust uit door het overheersend wit in combinatie met het gebruik van hout in het interieur en de spanten.

Zowel de natuurlijke hoge lichtinval als het kunstlicht geven de kerkzaal karakter en stijl.

Geroemd wordt de akoestiek van zowel spraak en muziek. De bekende Urker zang komt hiermee goed tot haar recht.

Terug naar overzicht