DE  ARCHITECT  DIE  LUISTERT

Bij nieuwbouw geen ander plan

Ds. Harmen-Doornveldschool

Lees meer >
Bij nieuwbouw geen ander plan
  • Locatie: Staphorst

Waar de opdrachtgever vroeg om op drie plaatsen in het gebouw een kleine uitbreiding te realiseren is een een prachtige open ruimte ontworpen. De school bestond uit een U-vormige gangenstructuur waaraan de lokalen zijn geschakeld. Door de U-vorm dicht te zetten is kon een multifunctionele ruimte gerealiseerd worden met enkele andere ruimten. In dit plan konden niet alleen de aanvankelijke eisen gerealiseerd worden maar is de multifunctionele ruimte eigenlijk cadeau.

De planopzet geeft zoveel potentie dat vanuit school aangegeven werd dat men bij nieuwbouw het niet anders zou willen.

De vormgeving is een voortzetting van het bestaande. Het kleurgebruik in het interieur is zodanig gekozen dat de school van een donkere gangenstructuur naar een lichte gang getransformeerd is. In het kleurgebruik is gekozen voor rust. Dit om rust voor de kinderen te geven. De kinderen en de creaties die de kinderen zelf maken brengen leven in de school.

Wat ogenschijnlijk een kleine ingreep leek is geresulteerd in een complete metamorfose.

Terug naar overzicht