Bestemmingsplan ‘Villa Loef’ Epe vastgesteld

Bestemmingsplan ‘Villa Loef’ Epe vastgesteld

Voor het project Hoofdstraat 41 te Epe, genaamd ‘Villa Loef’, is het bestemmingsplan vastgesteld. Hierdoor wordt de huidige bestemming ‘maatschappelijk’ omgezet in een woonbestemming. Het voornemen is om het huidige gebouw te slopen en een appartementengebouw met 25 appartementen te ontwikkelen voor deze locatie. Huls Architecten heeft voor Resido Vastgoed (tag) hiervoor een ontwerp gemaakt voor een chique parkvilla.

Het ontwerp is geïnspireerd door de geschiedenis van de plek en haar omgeving. Het resultaat is een grote parkvilla met 25 appartementen waarbij de relatie tussen de nieuwe parkvilla en het park hersteld wordt. Aan de hand van de omgeving is een toolbox ontwikkeld met elementen welke in het ontwerp opgenomen zijn. Hiermee is aansluiting gezocht bij de Chalet- en Art Nouveau stijl welke zo nadrukkelijk in de buurt aanwezig is.

Geschiedenis
Voor de komst van de ABN-AMRO bank stond op deze locatie de villa van Dr. Loeff. Bij de verkoop van de oude villa aan de Rotterdamse bank kwam de bijbehorende tuin in handen van de gemeente Epe. In 1948 is het park vernoemd naar Dr. Loeff. Voor die tijd heette het ‘Weertspark’, welke nog veel groter was. Het moest vooral een woningbouwgebied worden met vrijstaande huizen en veel groen.Een aantal van deze villa’s die het park verdere vorm gaven, bestaan anno 2021 nog.
Kenmerkende elementen die voorkomen zijn: overstekende daken, uitbundige – met snijwerk versierde – windveren en sierspanten.