Begane grondvloer gezondheidscentrum Nieuwleusen gereed

Huls Architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de realisatie van een dierenkliniek, uitbreiding fysio Vechtdal en 3 appartementen in Nieuwleusen.

De Dierenartensencombinatie Balkbrug-Nieuwleusen wilde in Nieuwleusen meer ruimte en ook de fysio Vechtdal zocht uitbreiding. Dit resulteerde in een paramedisch centrum met dierenkliniek en drie grote appartementen op de verdieping.

Het bestaande gebouw van fysio Vechtdal heeft een expressieve uitstraling. De nieuwbouw, welke hiermee verbonden wordt, kiest bewust haar eigen vormgeving en identiteit. Het geheel bestaat uit een robuust in baksteen opgetrokken gevel. De entree is open en transparant, geaccentueerd met houten lamellen.

Binnen in de praktijk van de dierenarts komt een splitsing tussen de honden en de katten. Ook komt er een aparte spreekkamer en opname voor konijnen en knaagdieren. De fysiopraktijk heeft naast fysiotherapie nog meer functies zoals logopedie.

Op de verdieping komen drie mooie appartementen met lift met het oog op senioren. Het gebouw scoort hoog op de duurzaamheidsladder.