Ingebruikname ‘De Samenstroom’ Meppel

Afgelopen zondag 20 maart is de monumentale kerk aan de Groenmarktstraat in Meppel in gebruik genomen na een intensieve verbouwing. Een jarenlang traject van ontwerp tot oplevering ging eraan vooraf, maar het resultaat mag er zijn.

Na een jaar verbouwen door Bouwbedrijf Eikenaar, installateur Langeland-Borgman en heel veel vrijwilligers is de ‘Oude kerk’ een multifunctioneel centrum geworden wat verder gaat onder de naam ‘De Samenstroom’.

In de bijgebouw is de foyer vergroot, zodat deze meer geschikt is als ontmoetingsplaats. In de monumentale Oude Kerk is de buitenzijde volledig gerestaureerd. Binnen heeft de kerkzaal een nieuw liturgisch centrum gekregen.

Energetisch is de kerkzaal voorzien van vloerverwarming, het dak geïsoleerd en zijn de bestaande kozijnen vervangen door aluminium kozijnen.

Ook is het orgel volledig gerenoveerd. Hierdoor heeft de prachtige monumentale kerk een schitterende kerkzaal gekregen voorzien van alle moderne hulpmiddelen.

Wij zijn blij met het resultaat!