Opening ‘De Samenstroom’ Meppel

Gisteravond 01 juni is het Kerkelijk centrum ‘De Samenstroom’ in Meppel geopend. Tevens was dit het moment voor de ingebruikname van het gerestaureerde en gemoderniseerde orgel.

Het liturgisch centrum is ingrijpend gewijzigd door een grote wand met podium te plaatsen. Deze brengt publiek en sprekers en/of koor dichter bij elkaar. Prachtig is het gehele ensemble van de monumentale kerk met deze eigentijdse ingreep. Dit vormt samen een geheel. Grote verandering is daarnaast de royale entree en foyer waardoor er veel ruimte is voor ontmoeting.

De kerk en het gebouw Trias zijn nu een modern kerkelijk centrum in een deels oude jas voor de kerkelijke gemeente met een kleine 2500 zielen. Niet alleen het interieur maar ook de buitenkant van de kerk is onder handen genomen. Opdrachtgevers zijn blij met deze modernisering en hopen hier tientallen jaren mee vooruit te kunnen.