Foreco

Een functioneel kantoor wat recht doet aan een echte houtonderneming en aan de unieke locatie van het bedrijf in de Sallandse bossen was de opdracht van houtleverancier Foreco. Het ontwerp bestaat uit een constructie van gelamineerd hout. Door de constructie geheel aan de buitenzijde te plaatsen krijgt het kantoor een robuuste uitstraling.

Het kantoor heeft een zware onderbouw van baksteen en een lichte invulling in de constructie op de verdieping. Deze onderbouw ligt terug ten opzichte van de bovenbouw. Hiermee maakt het gebouw zich los van de locatie zonder zich ervan te vervreemden. Het bedrijfsterrein in de bosrijke omgeving loopt als het ware onder het gebouw door.

Het gevelbeeld wordt bepaald door de gelamineerde spanten. Tussen de spanten is een tweede ‘stramien’ geplaatst van hulpkolommen. Hiermee ontstaat een aangename geleding in de gevel. Door de gevels van de bovenbouw in een ronding te plaatsen krijgt het gebouw een natuurlijke beëindiging. De royale overstekken voorkomen te veel zoninstraling, maar zorgen tevens ook voor de bescherming van het hout.