Nieuwbouw De Slagen fase 2

In juni 2022 is gestart met de verkoop van nieuwbouwwijk De Slagen fase 2. Het eerste deel met 56 van de 116 woningen gaat in verkoop.

Het beeldkwaliteitsplan van de wijk vroeg om een klassiek sfeerbeeld met eenheid in hoofdlijn op kleur en materialen.

Binnen het stedenbouwkundig plan is een verdeling gemaakt van woonclusters welke qua vormgeving één familie vormen. Op deze wijze krijgt het plan een schaalgrootte passend bij het dorp en is er diversiteit in het woonaanbod zowel qua vormgeving als qua grootte van het woonprogramma.

Alle woningen zijn ontworpen binnen het gewenste klassieke thema. Binnen het klassieke thema zijn bewust verschillende ontwerpen gemaakt met woningen die zich laten inspireren door de jaren dertig stijl enerzijds en anderzijds meer modern klassiek woningen. Samen vormen ze een mix van voorname en stijlvolle woningen. De woningen laten zich kenmerken met een heldere vormgeving, strakke belijningen en grote overstekken. De ontwerpen hebben allemaal een steen binnen het rode spectrum met ton sur ton verschillen. Hiermee is een goede mix ontstaan wat de wijk een dorps karakter geeft maar tegelijkertijd ook stijlvol en chique is.