DE  ARCHITECT  DIE  LUISTERT

Podiumtrap

Greijdanus Meppel

Lees meer >
Podiumtrap

  De opgave van deze gewonnen ‘Design en Build’ competitie was het creëren van extra onderwijsruimte boven de rechtervleugel naast de entree. De linkervleugel bestond al en de benedenverdieping van de rechtervleugel ook.

  Naast de centrale hal bevind zich de podiumtrap. Deze trap is de drager van het concept van het ontwerp. De trap verbindt uiteraard de boven- en benedenverdieping maar verbindt ook de mensen. Het is niet alleen de plek waar presentaties en toneelstukken gehouden worden, het is ook de plek waar leerlingen blijven hangen en elkaar ontmoeten.

  De trap wijst symbolisch ook naar Boven. Er komt rijkelijk licht van boven naar beneden door de pui boven de trap.

  Zowel op de boven als op de benedenverdieping zijn open leercentra ontworpen. Hier zijn geen lokalen meer zodat meerdere groepen in één ruimte onderwijs krijgen. De docenten geven individueel en/of interactief onderwijs.

  De entree was erg donker en duister en alles behalve uitnodigend. Door de vertrekken naast de entree weg te halen is een open en uitnodigende entree gerealiseerd, welke afgemaakt wordt met de luifel. Het kleurgebruik en de materialisatie zijn volledig aangesloten bij de Greijdanus kleuren groen en grijs.

  Terug naar overzicht